Lớp 9 là bậc học cuối cùng và cũng là cao nhất ở cung cấp Trung học tập cơ sở. Bởi đó, kiến thức và kỹ năng tiếng Anh ở quy trình này được đến là quan trọng đặc biệt nhất, không những được nâng cao hơn mà lại còn toàn diện hơn khi tổng hợp kỹ năng ở toàn bộ các lớp dưới nhằm áp dụng những bài tập giờ Anh lớp 9. Nội dung bài viết dưới đây đã điểm lại phần lớn phần ngữ pháp căn bản đồng thời mang đến một số đề minh họa về bài bác tập tiếng Anh lớp 9 giúp các bạn học sinh củng chũm thật bền vững kiến thức của mình.

Bạn đang xem: Bài tập nâng cao tiếng anh 9 có đáp án

Tóm tắt kiến thức và kỹ năng tiếng Anh lớp 9

Ôn tập lại những thì: hiện tại đơn, hiện tại tiếp diễn, bây giờ hoàn thành, vượt khứ đơn, quá khứ tiếp diễn, sau này đơn, tương lai gần.Một số thì mới

Hiện tại hoàn thành tiếp diễn: mô tả hành động đã xẩy ra trong vượt khứ nhưng vẫn còn liên tiếp ở bây giờ và có thể vẫn tiếp nối trong tương lai. 

S + have/ has + been + Ving …

Quá khứ trả thành: miêu tả hành rượu cồn đã xảy ra và hoàn toàn trước một hành vi khác hoặc một thời điểm xác minh trong quá khứ.

S + had + Ved/ PII…

Tương lai tiếp diễn: biểu đạt hành hễ sẽ xẩy ra ở 1 thời điểm nào đó trong tương lai.

S + will/ shall + be + Ving…

Danh động từ (Ving): thường được sử dụng làm chủ ngữ hoặc xẻ ngữ mang lại chủ ngữ, làm tân ngữ thẳng sau một số trong những động từ (deny, delay, suggest, avoid, consider, recommend, complete…) hoặc giới từ. Bên cạnh đó nó cũng vào vai trò là bổ ngữ cho tân ngữ lúc tân ngữ đó đứng sau một vài động tự (catch, find, hear, get, see, watch…)Động trường đoản cú nguyên thể với “to” (to V): được dùng cai quản ngữ, chỉ mục đích, kết quả. Nó thường đứng sau những từ để hỏi (what, how, where, who, when…) hoặc vào các kết cấu như “for + O + khổng lồ V” hoặc “of + O + to lớn V”.Động trường đoản cú nguyên mẫu không “to” (V): đứng sau những động từ khiếm khuyết (can, could, may, might, should, must…) hoặc sau một vài cụm từ (had better, would rather…). Xung quanh ra, nó cũng đi sau một số động trường đoản cú chỉ giác quan tiền (feel, hear, notice, see, watch…) hoặc sau “let” và “make”.

Một số đề ôn tập bài xích tập giờ Anh lớp 9

Đề 1: bài xích tập tiếng Anh lớp 9 cơ bản

I. Put the verbs in the brackets in the right form

I hate (see)……………….. A child crying. I finish (read) ……………….. The book và went khổng lồ bed. They prefer (play) ……………….. In a swimming pool all day. She suggested (go)……………….. Lớn the cinema. He tried lớn avoid (answer)……………….. My question. If you practise ( speak)……………….. English every day, you will improve your English. Be quiet! The baby (sleep)……………….. If Tom (go)……………….. Khổng lồ bed earlier, he would not be so tired. If he (try)……………….. Hard, he’ll pass the examination. I wish someone (give)……………….. Me a job next month.

II. Choose and circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

A. out B. Round C. About D. Would A. chair B. check C. Machine D. child A. Too B. Soon C. Good D. Food A. Though B. Enough C. Cough D. Rough A. happy B. hour C. high D. hotel A. Equal B. Fashion C. Champagne D. Match A. only B. Cotton C. Cross D. Economic A. Baggy B. Minority C. Style D. Symbol A. Thing B. ghost C. Clothing D. Strong A. Casual B. sale C. sleeveless D. slit

III. Complete the passage with the given words, then answer the questions below

from as which several them because of


Everyone wants khổng lồ reduce pollution. But pollution problem is ________ (1) complicated as it is serious. It is complicated ________ (2) much pollution is caused by things that benefit people. For example, exhaust ________ (3) automobiles causes a large percentage of all air pollution. But automobiles provide transportation for millions of people. Factories discharge much of the material ________ (4) pollutes the air and water, but factories give employment khổng lồ a large number ________ (5) people. Too much fertilizer or pesticide can ruin soil, but fertilizers and pesticide are important sida to the growing of crops. Thus, to over or reduce pollution immediately, people would have to lớn stop using many things that benefit ________ (6). Most people bởi vì not want to vị that, of course. But pollution can be gradually reduced in ________ (7) ways.

Why is the pollution problem complicated?

→ ………………………………………………………………………………….

vì chưng factories discharge a lot of the material that pollutes the water?

→ ………………………………………………………………………………….

What would people have to do if they want to lớn reduce pollution?

→ ………………………………………………………………………………….

IV. Complete the second sentence so that it has the similar meaning lớn the first

The tác giả has written a special edition for children.

→ A special edition ………………………………………………………………

She went to lớn bed early because of her sickness.

→ Because she ……………………………………………………………………

Mrs. Brown has just bought a car. The oto is very fast & modern.

→ Mrs. Brown has just …………………………………………………………..

“What about changing the date of the meeting again?” Mr. Nick said.

→ Mr. Nick suggested ……………………………………………………………

My nephew enjoys feeding fish every morning.

→ My nephew is interested ………………………………………………………

“Listen to me và don’t make a noise”, said the teacher lớn his students.

→ The teacher asked his students ………………………………………………..

My friend said: “Are you going to leave tomorrow?”

→ My friend asked me …………………………………………………………..

8. You got into so much trouble because you didn’t listen to me.

→ If ……………………………………………………………………………….

He is busy right now so he can’t help them.

→ If ……………………………………………………………………………….

He is tired this morning because he didn’t go khổng lồ bed early last night.

→ If ……………………………………………………………………………….

V. Fill in the blank space with the correct from of the words in parentheses

The chiến dịch against air pollution was organized by a famous environment ……………. . (act) Bob was …………….. He gave a sum of money lớn charity. (generosity) After graduation, my ……………. Is to earn enough money to tư vấn my family. (prior) That actor is an amusing one. TV audiences lượt thích his sense of …………….. (humorous) She isn’t satisfied with her ……………. For Tet. (prepare) We often go lớn the town ……………. House. (culture) He often takes part in many ……………. Charity ……………. . (difference/ act) She has been ……………. As the president of our company. (nomination) That is a good ……………. For your future. (choose) There are many ……………. Throughout the year. (celebrate)

Đề 2: bài xích tập tiếng Anh lớp 9 

I. Choose the best answer

His mother is short ………….. His sister is so tall.

A. Although B. But C. Và D. Despite

2. Environmental ………….. Is a serious problem facing mankind today.

A. Polluted B. Pollute C. Pollution D. Polluting

3. In order to lớn save money, we should use public transport ………….. Motorbikes.

A. Instead of B. Except C. Besides D. Along with

4. I’m really ………….. That people have spoiled the environment by littering garbage everywhere.

A. Disappointing B. Disappointed C. Disappoint D. Disappointment

5. Lan suggested ………….. To lớn the cinema tonight.

A. Go B. Khổng lồ go C. Went D. Going

6. I’m ………….. That you are working hard.

A. Pleasant B. Pleased C. Pleasure D. Pleasing

7. If the rice paddies ………….. Polluted, the rice plants will die.

A. Is B. Was C. Are D. Were

8. Lan visited London last summer. She stayed in a khách sạn and her friend, Mary came lớn pick her ………….. Khổng lồ go sightseeing.

A. Up B. Over C. Out D. Of

9. The boy ………….. Put up the Christmas decoration is my brother.

A. Who B. Whose C. Whom D. Which

10. She has never learned ………….. To lớn play the violin.

A. How B. What C. Why D. Whether

*
*

11. Owning a oto is too costly, ………….. I traveled by bus instead.

A. So that B. So C. That D. Since

12. The details should ………….. Carefully.

A. Is checked B. Kiểm tra C. Was checked D. Be checked

13. If Mary doesn’t improve in math, we ………….. Have to lớn find a tutor for her.

A. Will B. Can C. Should D. Would

14. The journey to lớn the village is very ………….. .

A. Interested B. Interesting C. Disinterested D. Interest

15. I don’t lượt thích using the mạng internet because it has some …………..

A. Benefits B. Advantages C. Limitations D. Disadvantages

II. Read the following passage, then do the tasks below

The ao dai, the traditional dress of Vietnamese women, has been mentioned in many poems, novels & songs. It is a long silk tunic that is slit on the sides & worn over loose pants. Vietnamese women usually wear it, especially on special occasions such as Tet, Vietnamese Teachers’ Day, or Wedding Anniversary. Nowadays, some fashion designers have made it more & more beautiful by changing the traditional ao dai. Some of them print lines of poetry on it, or they địa chỉ the patterns such as sun, stars, crosses, & stripes lớn the ao dai. The ao dẻo becomes the national clothing, just like Kimono in Japan. Every morning, thousands of schoolgirls in trắng ao dai make the streets look nicer. Vietnamese women continue to lớn wear this unique and fashionable dress.

*Choose True (T) or False (F)

The ao dai is the traditional dress of Vietnamese women. Vietnamese women never wear the ao dẻo on special occasions.

* Answer the questions

What is the traditional dress of Vietnamese women?

………………………………………………………………………………….

vày Vietnamese women usually wear the ao dẻo on special occasions?

………………………………………………………………………………….

What occasions is the ao dẻo worn on?

………………………………………………………………………………….

III. Write complete sentences using the suggested words

She / be / tired / so / go / home / yesterday.

→ …………………………………………………………………………………

He / study / English / for / four years.

→ ………………………………………………………………………………….

Children / have / special day / express / feelings, memories & love / their parents.

→ ………………………………………………………………………………….

We have / opportunity / enhance / family traditions.

→ ………………………………………………………………………………….

Sunday / a day off / so everybody / không tính phí / work / study.

→ ………………………………………………………………………………….

IV. Choose and circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

A. Comprise B. Divide C. Primary D. Religion A. Attended B. Started C. Persuaded D. Learned A. Campus B. access C. Pagoda D. Blanket A. A invention B. Question C. Information D. ProtectionA. Garbage B. Standard C. Solar D. Lunar

V. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting

Would people be able to fly if they have feathers instead of hair?

A B C D 

What about use public buses instead of motorbikes to reduce exhaust fume?

A B C D 

We were young and inexperienced. However, we made a lot of mistakes.

A B C D

Alfalfa is a nutritious crop rich in proteins, minerals, và with vitamins.

A B C D

5. The deadbolt is the best lock for entry doors because it is not only inexpensive but installation is easy.

A B C D

Đề 3: bài xích tập giờ Anh lớp 9 nâng cao

I. Give the correct form of the words given in brackets

Tet or Lunar New Year holiday is the most important ……………. For Vietnamese people. (celebrate) Follow the instructions on the back of the packet ……………. . (care) Tsunamis, earthquakes và typhoons are ……………. Disasters. (nature) ……………., the meat associated with Easter is lamb. (tradition) He used all his ……………. To lớn force the door open. (strong) She received a lot of ……………. From her mother. (courage) ……………. Is a serious problem in many countries. (employ) In ……………. With most other countries, Britain has a very high rate of heart attacks. (compare) There are very few ……………. Places left on earth. Man has been nearly everywhere. (explore) They caught him by the wrist và let him away; he went without ……………. (resist)

II. Rearrange the word or phrase in the right order to lớn have meaningful sentences

she / would not / I / make / so / wish / much / noise /.

→ ………………………………………………………………………………….

using / bulbs / energy-saving / about / instead of / 100-watt light bulbs / What /?

→ ………………………………………………………………………………….

Last summer, / with / went / Nha Trang / Liz / parents / to / her /.

→ ………………………………………………………………………………….

should / playing / not / much / of / miễn phí / Children / time / spend / electronic / games / their /.

→ ………………………………………………………………………………….

isn’t / , / most / Britney Spears / she / year / singer / this / famous / is / the?

→ ………………………………………………………………………………….

III. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others

A. Nuclear B. Plumber C. Consumer D. Reduce A. Label B. Plumber C. Bulb D. bill A. Mother B. then C. Weatherman D. Anything A. Refilled B. Walked C. Reduced D. Dropped A. Dream B. Team C. Spread D. Teacher

IV. Choose the best answer

This is Mr Smith, ……………. Son I’m studying with.

A. Who B. Whom C. Whose D. That

2. Tet is the most important ……………. For Vietnamese people.

A. Invention B. Decoration C. Celebration D. Preparation

3. John hasn’t finished ……………. Yet.

A. Worked B. Working C. Works D. Lớn work

4. The notebook you are using is made of used paper. The paper has been …………….

A. Wasted B. Produced C. Recycled D. Used

5. On the first & second nights of Passover, Jewish families eat a special ……………. Called the Seder.

A. Gift B. Meal C. Drink D. Cake

6. The teacher suggests that we ……………. Harder on pronunciation.

A. Worked B. Working C. Should work D. To lớn work

7. The train couldn’t run ……………. Snow.

A. Because B. Because of C. Since D. For

8. What songs bởi vì people often sing ……………. Christmas?

A. At B. On C. In D. Of

9. You should get a ……………. Kiểm tra the pipes in your bathroom.

A .electrician B. Carpenter C. Mechanic D. Plumber

10. She is very kind. She’s always ……………. Towards her employees.

A. Distinguished B. Proud C. Considerate D. Happy

V. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting

The earth is the only planet with a large number of oxygen in its atmosphere.

A B C D

Venus approaches the Earth more closely than any other planet is.

A B C D

Robert Frost was not well known as a poet until he reached the forties.

A B C D

The amount of oxygen & nitrogen in the air almost always remain stable, but the amount of water vapor vary

A B C D

considerably.

5. The American frontiersman, politician, và soldier Davy Crockett is one of the most popular of American hero.

A B C D

A five-thousand-dollars reward was offered for the capture of the escaped criminals.

A B C D

A desert area that has been without water for six years will still bloom when rain will come.

A B C D

The word “shore” can be used rather of “coast” to mean the land bordering the sea.

A B C D

The development of transistors made possible it lớn reduce the size of many electronic devices.

A B C D

The bus was plenty of people who had spent many a happy hour in the stores doing their Christmas shopping.

A B C D

 Hi vọng những kiến thức và đề ôn tập mà nội dung bài viết đã tổng thích hợp và cung cấp trên đây đang là tài liệu xem thêm hữu ích cho các bạn học sinh. Chúc các bạn học tốt!

Đáp án cụ thể bài tập giờ đồng hồ Anh lớp 9

Đề 1: bài bác tập giờ Anh lớp 9

I. 1. Seeing 6. Speaking

2. Reading 7. Is sleeping

3. To play 8. Went

4. Going 9. Tries

5. Answering 10. Would give

II. 1-D 2-C 3-C 4-A 5-B 6-A 7-A 8-C 9-B 10-A

III. 1. As 2. Because 3. From 4. Which 5. Of 6. Them 7. Several

Because much pollution is caused by things that benefit people. Yes, they do. They would have to stop using many things that benefit them.

IV. 1. A special edition has been written for children by the author.

2. Because she was sick, she went lớn bed early.

3. Mrs. Brown has just bought a very fast & modern car.

4. Mr. Nick suggested changing the date of the meeting again.

5. My nephew is interested in feeding fish every morning.

6. The teacher asked his students lớn listen to lớn him và not to lớn make a noise.

7. My friend asked me whether I were going lớn leave the following day.

8. If you had listened to lớn me, you wouldn’t have got into so much trouble.

9. If he weren’t busy right now, he could help them.

10. If he had gone to bed early last night, he wouldn’t have been tired this morning.

V. 1. Activist 6. Cultural

2. Generous 7. Different – activities

3. Priority 8. Nominated

4. Humor 9. Choice

5. Preparation 10. Celebrations

Đề 2

I. 1-B 2-C 3-A 4-B 5-D 6-B 7-C 8-A

9-A 10-A 11-B 12-D 13-A 14-B 15-D

II. 1. T 2. F

3. It is a long silk tunic that is slit on the sides & worn over loose pants.

4. Yes, they do.

5. It is worn on special occasions such as Tet, Vietnamese Teachers’ Day or Wedding Anniversary.

III. 1. She was tired so she went trang chủ yesterday.

2. He has studied English for four years.

Xem thêm: Don"T Let Omicron Crash Your Holiday Gathering With Family During Covid

3. Children should have a special day to express their feelings, memories và love khổng lồ their parents.